Van hobby naar business

‘Hoe dan?’, vraag je je misschien af. Daar kan ik geen kort en bondig antwoord op geven. Er zijn namelijk talloze manieren om de overstap te maken van ‘ik hou van reizen’ naar ‘ik hou van reizen én ik wil er een business van maken.

Eén van de meest bekende is het starten van een reisblog. Zelf begon ik in 2014 met KidsErOpUit, een populaire reisblog die maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers trekt. Dat heeft me geen windeieren gelegd: ik kom op de mooiste plekjes van Europa en ik krijg er voor betaald. Win-win.

paycation badge 1
camping-france

Verschillende verdienmodellen

Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je van foto’s maken en die doorverkopen via stockfoto websites? Duik les geven op de Cariben? Een camping beheren in Frankrijk? Dat levert niet alleen een betaalbare vakantie op, maar ook onbetaalbare ervaringen die je de rest van je leven met je meedraagt.

De eerste stap

Met mijn blogs (en in de toekomst online cursussen) help ik je graag om die eerste stap naar een paycation te zetten. Ik bespreek namelijk niet alleen de voor de hand liggende verdienmodellen, maar deel ook mijn out-of-the-box-ideeën. Je krijgt niet alleen een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is, maar ook een duwtje in de rug om het daadwerkelijk te doen. Het leven is te mooi om stil te zitten, toch?

Blogs over paycation